Psihološko testiranje - psihologijsko testiranje online - psiho testovi


Psihološko testiranje kakvo je prezentirano na ovoj stranici odnosi se na područje psihologije rada, dok su testiranja u svrhu kliničke dijagnostike dijelom opisana na stranici: testovi zdravlja.

Psiholozi rada obavljaju poslove upravljanja ljudskim potencijalima, a to obuhvaća profesionalno usmjeravanje, selekcije za radna mjesta i edukacije zaposlenika s ciljem postizanja veće osobne i radne učinkovitosti. U procesu selekcije za posao između ostalog obično se koristi intervju, odgovarajući test ličnosti i test inteligencije. Pozivamo firme koje obavljaju psihološka testiranja da nam se jave kako bismo ih ovdje uvrstili na popis ili dodatno istaknuli. Evo lista korisnih web adresa na kojima možete naći informacije o psiho testiranjima:


Selekcija.hr - procjena i odabir kadrova. Na portalu su na svima razumljiv način objašnjene prednosti angažiranja psihologa u izboru radnika. Među brojnim člancima koje vrijedi pročitati su i pitanja za selekcijski intervju.


Upitnik profesionalnih sklonosti - za učenike koji se još nisu odlučili kojim zanimanjem se žele baviti. Ovaj besplatni online test pomaže u donošenju konačne odluke na osnovu Vaših odgovora o vlastitim interesima i sposobnostima.


Portal Alfa - portal udruge za kreativni razvoj, razvoj ljudskih potencijala i njihovu primjenu u životu i radu lokalne zajednice.


Petar Zrinski - poduzetnička akademija i akademija za razvoj ljudskih potencijala. Na stranicama su nekad bili savjetodavni članci kako biti kreativan/na i iskoristiti svoje potencijale, kao i članci o srategijama koje su korisne pri rješavanju testova, te kako se uspješno suočiti sa strahom u ispitnoj situaciji. Redizajnom portala takvi sadržaji su nestali.


Electus - tvrtka za ljudske potencijale koja provodi psihologijska testiranja, između ostalog i na portalu Moj Posao. Udruženi su s tvrtkom Selectio koja je specijalizirana za pronalaženje menadžera i savjetovanje u području ljudskih resursa.


Ramiro - centar za poslovno savjetovanje, usavršavanje i komunikaciju. U ponudi su usluge odabira kadrova, rada na motiviranju zaposlenika, te individualnog usavršavanja znanja i vještina.


Creativa d.o.o. - poduzeće za razvoj organizacijske, poslovne, profesionalne i osobne učinkovitosti. Na popisu otvorenih radionica za izgradnju osobne i profesionalne izvrsnosti su i kratki opisi svake od navedenih. Teme su: govorničke vještine, pregovaranja i rasprave, upravljanje stresom i učinkom, motivacija, zauzimanje za sebe, vještine vođenja tima, selekcijski intervju...


Posao.hr prenosi tekst doc.dr. Miljković o tome što je psihološko testiranje, zašto testovi ovise o vrsti posla, a završava ovako: "ako vas na kraju ipak ne prime na to radno mjesto, ne znači da vi ne valjate i da nikad nećete dobiti posao. Znači samo da se netko od ostalih kandidata bolje uklopio u ono što je poslodavac tražio."


Rječnik osnovnih pojmova:

Inteligencija - sposobnost svrhovitog djelovanja, racionalnog razmišljanja i efikasnog suočavanje s okolinom. To je opća mentalna sposobnost koja obuhvaća kognitivne sposobnosti razumijevanja, planiranja, rješavanja problema, apstraktnog razmišljanja, shvaćanja ideja i jezika, te sposobnost učenja. Inteligencija je sastavni dio ličnosti.

Ličnost / osobnost - karakteristična integracija svih osobina nekog pojedinca. Ličnost je u osnovi dosljednosti naših emocionalnih, misaonih i ponašajnih aktivnosti, pa se može definirati i kao tipičan način prilagođavanja osobe njenoj okolini.
Psihološko testiranje - psihologijsko testiranje se provodi u razne svrhe, a za razliku od besplatnih online psiho testiranja provodi se u kontroliranim uvjetima od strane ovlaštenog psihologa koji zna koji testovi su najbolji za svrhu za koju se primjenjuju. Stoga, takvo psihologijsko testiranje ima i veću vrijednost od ispod navedenih online testova.. • Besplatni online testovi:

 • Korisne stranice

  Weather - Croatia  Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  Preuzimanje teksta nije dozvoljeno. Umjesto toga stranicu možete jednostavno linkati:

  Webmaster: kontakt

  © 2018 www.testovi.info

  ~ Psihološko testiranje