HAK testovi / auto škola testovi / vozački ispiti

Brojne autoškole na svojim web stranicama nude besplatno online testiranje kao vježbu za pravi 45-minutni test znanja pred ovlaštenim ispitivačima HAK-a. Osim potvrde da ste odslušali predavanja u autoškoli, kao uvjet za izlazak na taj test potrebno je i liječničko uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za vozača vozila kategorije za koju polažete ispit. "Duševnu" sposobnost utvrđuju psihijatar kroz jedan vrlo kratak intervju od par pitanja, te psiholog primjenom IQ testa. Taj dio skoro svi rutinski polože bez problema, ali ako ste nesigurni ili anksiozni možete se navikavati na testna pitanja ispunjavajući neki besplatni online IQ test. Tako si možete malo poboljšati izvedbu i u pravoj ispitnoj situaciji. Kriterij prolaza za vozače je postavljen dosta nisko pa ne brinite ako se ne snalazite dobro na testovima inteligencije.Hrvatski Auto Klub na svojim Internet stranicama donosi detaljne informacije o polaganju vozačkih ispita, a odnedavno i online test kakav se ranije nalazio samo na web stranicama ispod navedenih autoškola. Prije polaganja testa morate se registrirati kao demo korisnik. Bitno je pročitati priručnik prije pokretanja ispita jer za neka pitanja morate označiti više točnih odgovora (.pdf). Polovično točna rješenja se boduju kao potpuno pogrešna. Pripazite na pitanja koja navode na pogrešan odgovor.

prometni znak - prikazani znak ukazuje "na zabranu pretjecanja svih motornih vozila, osim motocikla bez prikolice i mopeda". Pored tog točnog odgovora ponuđen je još jedan odgovor koji nije točan:  Znak ukazuje "na zabranu pretjecanja vozilima koja prevoze opasne tvari". Logika po kojoj se zabrana pretjecanja odnosi i na vozila za prijevoz opasnih tvari nije potpuna jer fali objašnjene o tome koja vozila se ne smiju pretjecati - sva osim moticikla bez prikolice i mopeda.


Testovi znanja o sigurnim propisima - na stranici sigurno-voziti.net možete vježbati ispitna pitanja i testirati svoje poznavanje sigurnosnih propisa. Dodatno, za svih koji već imaju vozačkog iskustva preporučujemo:

Test agresivnosti u vožnji - mnogi od nas misle kako su svi drugi agresivni, a mi smo savršeni i nepogrešivi. Pokušajte iskreno odgovoriti na 30-ak jednostavnih pitanja. Test je anoniman i besplatan.


Prije popisa autoškola koje također nude online testove, pogledajte što vas očekuje, tj. kako izgleda vožnja u auto školi Novih Nadrealista:


Auto škola ZG-4 - online ispiti, tj. predispitni testovi za polaganje vozačkog ispita. Testove je pripremio HAK, pa je ovo najbolji način za utvrđivanje naučenog o prometnim propisima.


Autoškola Laguna - online test traje 90 minuta. Ovaj, kao i drugi HAK testovi kriterij za prolaz postavlja na 90 posto točnih odgovora.


Autoskola.com.hr - online-testovi - 3 grupe pitanja, te popis autoškola, kao i online učilica (prometni znakovi, prometni propisi i sigurnosna pravila...).


Auto Škola Petrovecki - online_testovi - na stranicama se nalazi 10 testova nakon kojih biste trebali znati sasvim dovoljno za položiti pravi vozački ispit o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima.


Online ispit - AutoŠkola Rubikon - i ova autoškola koristi predispitne testove koje je izvorno pripremio HAK, a primjerke takvih HAK testova možete kupiti izravno u Hrvatskom Auto Klubu.


Ako znate još neku stranicu s online HAK testovima i korisnim informacijama za polaganje vozačkog ispita ili općenito o sigurnosti vožnje javite nam se putem e-maila.


Testovi znanja za kvizomane su na stranici kvizovi znanja.


Rječnik osnovnih pojmova:

Test - standardizirani postupak za mjerenje određenih sposobnosti (IQ), znanja (poznavanje prometnih i sigurnosnih pravila), vještina (vožnje auta), osobina ličnosti (ekstraverzije, emocionalne ne/stabilnost..). Testiranje se provodi s ciljem dobivanja reprezentativnog uzorka ponašanja pojedinca kada se nađe u određenoj vrsti zahtijeva koje mu postavlja okolina (ispitivač). Postignuti rezultati na testu se vrednuju usporedbom s rezultatima koje postižu drugi slični ispitanici. Da bi se neki niz zadataka mogao nazivati testom, on mora zadovoljavati određene psihometrijske karakteristike (valjanost testa).

Valjanost - odnosi se na prigodnost, smislenost i korisnost specifičnih zaključaka izvedenih iz rezultata testa. Pojednostavljeno, valjanost je stupanj u kojem test mjeri ono što bi trebao mjeriti.


HAK testovi za polaganje vozačkog ispita nalaze se na web stranicama nekoliko auto škola, a odnedavno su takvi autoškola testovi dostupni i na portalu Hrvatskog auto kluba. Dodatne online testove potražite putem izbornika:


Besplatni online testovi:
Link na ovu stranicu:


Preporučujemo:

Najbolji linkovi

Karta Hrvatske

Apartmani Hrvatska

Vremenska prognoza


Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Webmaster: e-mail;

© 2018 www.testovi.info
~ HAK testovi online